21.Epizód

Francia megjelenés: 2018. 07. 18.
Magyar megjelenés: -
Új szereplők: Marie-Anne
SPOILER
Az epizód elején hivatalosan is a kiszemeltünk barátnője leszünk. Sok cuki romantikus és perverz  jelenet az egész epiben, ezeket nem lövöm le. Elindulunk haza a fenghuang templomból,de nagyon rosszul vagyunk,ebből már lehet sejteni,hogy az orákulum nagy bajban van. Visszatérünk és a furulya segítségével meggyógyítjuk a kristályt,ennek hatására már nem haldoklunk az orákulum pedig aludni megy. Megtudjuk,hogy újra eltűnnek gyerekek,ezért küldetés során elmegyünk a kappákhoz nyomozni. A falu közelében lakik egy csapat nomád,akik elég gyanúsak. Kikérdezzük őket,de nem találjuk gyanúsnak őket. Találunk egy brosst,amiről Ezarel azt mondja Lund'Mulhingarból származik,ahonnan ő is,de nem akar többet beszélni róla,nem akar visszaemlékezni. Elkísérjük a nomádokat Balenviába és a központba. Ezután Miiko közli,hogy egy fertőzött tündér támad Balenviában és egy a Kappáknál.Választhatunk,hogy hova megyünk:
1,Ha Balenviába,akkor a kappa mester hal meg.
2,Ha a kappákhoz,akkor Ethel hal meg.
A nomádok egyre gyanúsabbak lesznek az eltűnésekkel kapcsolatban, így börtönbe vetik őket. Egy nomád megszökik és elrabolja Milot és Meryt. A keresésük közben találkozunk Elliottal és elmeséli,hogy Meryékkel játszott mikor látott egy nőt akinek olyan illata volt mint nekünk és magával vitte Meryéket. A segítségével megtaláljuk,hogy merre ment a nő. Miiko és Ezarel kíséretében bemegyünk a szigetre,ahol egy fához kötözve találjuk Milot vérrel borítva,ami nem a sajátja. Mellette észrevesszük egy Crylasm tetemét,amit élve téptek szét,valószínűleg Mery famija volt. A nő megjelenik és leüti Miikot,már láttuk ezt a nőt a nomádok között. A nő Meryt a bokájánál fogva tartja,majd teljes erőből földhöz vágja,ami hatására széttörik a koponyája,és meghal. Ezarel meg akar minket védeni,mire a nő csodálkozik,hogy mióta érdekli Ezarelt egy ember. Felfedi a kilétét Ezarel előtt,és megtudjuk,hogy a brosst amit találtunk ő hagyta ajándéknak Ezarelnek. Ezarel azt mondja a nőnek,hogy "nem lehet,láttalak elmenni",mire a nő "maradtam,miattad,de látom már késő." A nő azt mondja még visszatér és eltűnik. Ezarel teljesen lesokkolódik,és elárulja hogy ismeri a nőt,amivel mindenkit meglep.
Vége

27 megjegyzés:

 1. Honnan tudod, hogy béna történettel van dolgod?
  Az írónak gyerekeket kell ölnie, mert amúgy senkihez sem kötődsz a már-már 100 fős karakter hordából. ( Talán a 4 fő fiút, bár ők is megérik a pénzüket...)
  De most komolyan!
  Ha a felnőtt karakterek fele betegségben elhunyna vagy háborúban kb. fapofával olvasnánk tovább. Képzeld el a halálukat pl.: Alajea, Jamon, Ykhar, Miiko, Ewelin, Karutó, Keroshane, Cameria... ugye, hogy egyik se hatna meg?
  Alapvetően nagyon érzékeny vagyok a drámai történetekre és sírós is vagyok, de már a 5. rész óta szeretném, ha a karakterünk feldobná a talpát mert agyrákot kapok minden reakciójától annyira életképtelen. Ezt azért nehéz elérni nálam!
  Már csak azért érdekel a vége, mert ha már elkezdtem be is fejezem.
  Köszi a fordítást!

  VálaszTörlés
 2. Oké, szerettem volna, hogy Mery kikerüljön a képből (gyerek ide vagy oda, ki......tt idegesítő volt), de nem így. :| Nem tudom, honnan jött a Beemoovnak ez a fordulat a "történetben", vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban... Oh well, olvastam már rosszabb sztorikat is.

  VálaszTörlés
 3. Az a baj az egész történettel hogy kezd nagyon átmenni Visual Novel-be az egész, a döntéseink SEMMIT nem számítanak, a karaktert nem mi formáljuk hanem Erika-ként játszunk. Aki egyébként hihetetlenül idegesítő, és életképtelen.
  Nem tudom mit gondolnak amúgy az írók, komoly, felnőttes sztori=szex, halál, szex, kisgyereket megölünk, ja és még több szex!!!
  Ahh kiakasztó annyira rosszul van megírva, az elejét még szerettem a játéknak, (bár 13. rész...) de most már totális káoszba ment át az egész.
  Meg amúgy ha én majd az 5. route-ot akarom(ha tényleg lesz???) miért kell összejönnöm ígyis az egyik fiúval? Miért nem dönthetek arról hogy nem, nem akarom egyiket se??:')
  Na befejeztem a rant-ot, egyébként köszönöm a fordítást meg a végigjátszásokat meg minden, sokat szokott segíteni. <3

  VálaszTörlés
 4. Én véleményem szerint azért van különbség egy felnőtt vagy gyerek halála közt de még az is milyen már hogy választanunk kell hogy kit mentsünk meg vagy ki haljon meg lassan már ott fog tartani a story hogy egy egész kivégzéskivégzés, mészárlás lesz most komolyan milyen történetet szának a játéknakjátéknak??!!
  Amugy köszi a fordítást sokat segített

  VálaszTörlés
 5. Nagyon izgalmas epizódnak ígérkezik, várom már, hogy magyarra is kijöjjön. Köszi a fordítást!
  Továbbá, szerintem hatalmas plusz pont, hogy végre komolyabbá válik a cselekmény. Ezzel szerintem egyértelművé tették a készítők, hogy komolyan veszik azoknak a játékosoknak az igényeit, akik már évek óta hűen játszák a Beemoow játékokat. Lássuk be, azért nem egy 25 év körüli vagy afölötti játékos van, akiket nem a rószaszínfelhő fog itt tartani. Igenis szükség van arra, hogy végleg elveszítsünk egy-egy szereplőt és intim viszonyba kerüljön a karakterünk egy másikkal. Én semmi kivetnivalót nem találok ezekben, hiszen ezek a jelenetek kellőképpen vannak cenzúrázva, nem lesz emiatt a játékból valami perverz fétis-game és nem is fog minden egyes epizódban vér folyni. Az pedig nem indok, hogy kisgyerekek is játszanak... hiszen ezeknél sokkal groteszkebb tartalmakat érhetnek el más platformokon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem az a baj, hogy meghalnak szereplők ( amúgy sem attól lesz egy történet érett, hogy meghalnak vagy szex van benne), hanem az hogyan történnek meg és eddig nagyon erőltetett az egész.
   Aki már találkozott ellentétes nemű egyénnel az tudja, hogy amit itt vázolnak olyan kapcsolat nem létezik. Csak mutasd be egy srácnak a párbeszédeket és hallgasd a reakcióit. Másrészt észrevetted, hogy egy gyerek hal meg? Miért?
   Mert a többi karakterrel annyira nincs lelki kapocs, hogy ezt már ki kell erőszakolni. Csak olvasd el az első kommentet. Nagyjából bárki meghalhatna meg sem érintene, mert mindenki életképtelen a sztoriba.
   Én speciel örülnék, ha a hisztérikus rohamokban szenvedő Miiko ( akit egy rendes fantasyban már furkósbottal agyoncsaptak volna) kicsit offolna.
   A történettel van baj nem a csúnya "szex meg vér" elemekkel.

   Törlés
  2. Pontosan. Megijedtek, hogy most "felnőtt történet kell", és teletömték olyan dolgokkal, amikről azt hitték, hogy azzá teszik a játékot. Pedig attól, hogy ketten egymásra kattannak, és annyiszor jönnek össze szexelni, hogy ha csak egy kicsit is valószerű lenne a játék, akkor nemsokára már pelenkákat cserélgethetnénk; illetve hogy kínosan részletesen leírják, hogy egy őrült liba hogyan gyilkol gyerekeket, attól még nem lesz egy történet felnőtt (mármint "érett" értelemben, nem "gyereknek elvileg tiltva van" értelemben). Sőt. Aztán ha az is lenne, azt még jól meg is kéne írni. És mi ez a hirtelen átmenet? Eddig persze történt egy-két kicsit komolyabb dolog, de azért így is hirtelen jött a szinte tömeggyilkosságba átmenő gyerekrablás. És még így sem sikerült nekik igazán mély érzelmeket kicsalni belőlünk! Pedig egy gyermek halála mindig tragikus (vagy kéne legyen), mi emberek így vagyunk beprogramozva. (Arról nem is beszélve, hogy szerintem az új barátunkkal való kapcsolat távolról sem realisztikus, és egyébként szerintem nem is ideális. Van egyáltalán valami, ami szexuális vonzódáson kívül érdekli a főszereplőnket az adott fiúval kapcsolatban? És vica versa: hiába mondják, hogy milyen gyönyörű, meg bátor, stb., én elég nehezen hiszem el, hogy tényleg így éreznek a karaktwerünk iránt.) Szóval a történetírás minősége hagy még kívánnivalót maga után. Persze lehetne mondani, hogy legalább próbálkoztak, de szerintem csak az látszik rajtuk, hogy nem tudják eldönteni, a fantasy elemekre és a történetre, vagy a "szerelmi" (értsd szexuális) szálra koncentráljanak. És így a "két szék között a pad alá" helyzet állt elő, mert egyiket sem sikerült igazán jól kivitelezni.
   A "gyerekek máshol rosszabbat is látnak" érvvel kapcsolatban pedig nekem az a véleményem, hogy ez nem menti fel őket az alól, hogy előzőleg valahol jelezzék, hogy ilyesmik is lesznek a játékban. Mert ha csak a bemutató oldalakat nézed, és kijátszod az első néhány epizódot, semmi nem utal ilyesmire, csak egy ártatlan kis fantasy elemekkel átszőtt randizós játékot láthatunk. (Ennek pedig nem kötelező átmenni valami komolyabba, bár alapvetően azzal egyáltalán nincsen baj, ha megteszi, de akkor szerintem elvárható egy rövid figyelmeztetés, hogy "Hoppá, itt átmegyünk felnőttesbe, csak akkor folytasd, ha akarod.") Szóval az oké, hogy manapság már bárki könnyen elérhet bármilyen durva tartalmat, és nehéz lenne a kisebbeknek megtiltani az ellenkezőjét, de azért jó volna, ha az ember legalább tudná, hogy mibe kezd bele, hogy eldönthesse, akarja -e vagy sem. Aztán csak az megy tovább, akit az ilyen nem zavar. Szerintem ez így korrekt. Bár ismétlem, nem is ez a legnagyobb hiba, hanem hogy a történetírás nem izgalmas igazán, a karakterek nem szerethetőek, a kapcsolatok nem hihetőek, és a jó ötletek sincsenek jól kivitelezve. Lehetne ezt jól is, és akkor biztos kevesebben kritizálják. Mert az erőfeszítést értékeljük, de ez nem fogja az embereket megállítani, hogy konstruktív kritikával éljenek, ha szerintük a minőség nem a legjobb.

   Törlés
 6. Vége már tiszta horror. Én sajnálom Merryt, és a famiját is. Azt a nőt én is széttépném. Könnyű védteleneket bántani. Azért érdekes Ezarellel való kapcsolata. Most vagy a volt kedvese lesz az, vagy egy rokona. Exbarátnő sanszosabb. Viszont az is érdekes, hogy tudta mennyire veszélyes a nő. Lehet hogy Ezarel is osztotta a csaj nézetét?

  VálaszTörlés
 7. Azért hozzátenném,hogy eléggé nagy vonalakban írtam le a történteket,sokkal részletesebb minden az epiben:/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Mindenek előtt meg szeretném köszönni, hogy megcsinálod a részeket és segítesz nekünk! :)
   De!
   Ezek sajnos elég régi sebei az Eldaryának. A részletek meg inkább kínossá teszik, nemhogy felmentenék.
   Az a helyzet, hogy egy gyerekkel szemben ilyen mértékű erőszakot nem indokol semmi. ( Ha kitalálják, hogy megőrült az sem. Az inkább a kreativitás hiányáról árulkodik, mert valami meghökkentőt akarnak írni, de nem tudják hogy adjanak talapzatot ennek, ezért belemagyarázzák az őrületet és kész!
   Nem kell gondolkozni! Csak megbolondult és Jónapot!)
   A kritika leginkább az eddig megismert karakterek fele ment, amit nem nagyon befolyásol a mostani epizódban történtek.
   Ami pedig az részleteket illeti...
   Komolyak akartak lenni, de a valóságban nincs olyan, hogy csak úgy leütnek valakit és egyből elveszti az eszméletét. Még a harcművész mestereknek sem megy olyan könnyen. Olyan részletesen meg nem tudják megírni, hogy hihető legyen mert nem értenek hozzá.
   Mondjuk a karakterek közti kémiához sem értenek.
   Azon kívül, hogy szép egy okot sem tudok mondani amiért szerelmesek lehetnek a karakterünkbe a srácok.
   Okosnak nem okos. Humora vagy elmés megjegyzése sincs. Eléggé életképtelenek a reakciói. Az meg, hogy tanul valamicskét harcolni, de mindig csali vagy megmenti valaki az is kínos. Ám csodával határos módon ezért bátornak titulálják.(?)
   Bár nekem alapjáraton elegem van a karakteremből. Ugyanis amióta megláttam azt, hogy csak a főzésben jeleskedik ( ennél finomabb és burkoltabb sértést nem tudok elképzelni ) és olyan dolgokat nem vesz észre, hogy már-már én szólalok fel a billentyűzet mögül, azóta boldoggá tenne a drámai vagy drámaitlan halála.
   Na mindegy, térjünk vissza, mert elkalandoztam.
   A CSJ-nek is ez az Achilles sarka. Egyszerűen nem tud mélységet adni a karaktereknek ha szerelemről van szó. ( Ebbe most nem megyek bele, de amit vázolnak az egy destruktív kapcsolat mind a két félnek)
   Viszont a mellékszereplők a CSJ-ben kiforrottabbak, mint itt. Eléggé sok szereplőt ki lehetne venni úgy, hogy a történetben semmi sem változna. Sőt!
   Nagyjából hat szereplővel is folytathatnák a sztorit és csak pár dolgot kéne átírni.
   Nem akarom, ezt még inkább kifejteni mert az már egy kisebb novella lenne. A lényeg az, hogy most bukik ki a leginkább a hanyag történetvezetés és a felszínes karakerek.
   Aztán meglátjuk mit tudnak még mutatni.

   Törlés
 8. Na emberek azért egy picit fogjuk visszább magunkat. Érti mindenki, hogy fontos a véleménynyílvánítás, de azért azt se vigyük túlzásba. Kijátszottátok az epit? Kétlem. Emlékeztetnék mindenkit, hogy francia szerkesztők írják. Franciák vagyunk? Tudjuk, hogy ott hogy viselkedik egy ember, milyenek az udvarlási szövegek vagy milyen egy átlagos kapcsolat? NEM. Ez egy magyar fordítás emberek, és ők nem úgy élnek mint a magyarok meg más egyéb nép. Minden országnak megvannak a maga szokásai, és ilyen esetekben szakadjunk már ki a magyar vérvonalból és élvezzük ami van. Mert simán megtehetnék, hogy nem folytatják tovább. Nem kell mindenben a hibát vagy a valótlanságot keresni, mert így a játékélmény fogalma értelmét veszti. És szerintem meg éppen ideje volt már valami izgibb cselekményt belevinni az egészbe, mert így van sztori amin lehet izgulni. Szóval kérlek titeket, hogy becsüljük már meg azt ami van. Nem olyan nagy kérés.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   No offense! Te egy SJW vagy?
   Csak mert elég fura amiket leírtál.
   Szakmámat tekintve emberekkel foglalkozom és a franciák nem egy külön faj, hogy ennyire távol álljanak tőlünk. :D
   Hogy élnek? Mivel minden ember egyéniség, így nem hiszek az ilyen szintű kategorizálásban. A népszokásokat meg amúgy sem tartja be a legtöbb család, így a nemzetiségük lényegtelen.
   A kapcsolatok ugyanolyanok, mint minden Európai társadalomban, de itt is beleszól az egyén milyensége, amibe az udvarlás is beletartozik. Ha találkozol franciákkal és elbeszélgetsz velük, meglátod nem olyan nagy a kultúrális szakadék.
   Azt meg, hogy ők írják az egy dolog. Ezeket az oldalakat úgysem olvassák, így nem hiszem, hogy bedurciznának és abbahagynák, főleg mert ebből élnek. :D
   Ha meg nem akarod olvasni az általad szeretett játék kritikáit, akkor meg nem értem minek olvasod?
   Amúgyis ritka, hogy ilyen sok értelmes komment születik egy adott téma alatt. Mindenki részletesen leírta a problémáit mindenféle sárdobálás nélkül.
   Ha meg akarod védeni akkor érvekkel tedd, ne úgy, hogy mindenkit hallgatásra kérsz.

   Törlés
  2. Egyetértek az előttem szólóval. Azt persze megértem, hogy rossz mindenhol negatív véleményeket olvasni, de nem lehet, hogy ezeknek oka van? Én például azt gondolom, hogy most kezd igazán megmutatkozni mindaz, amit eddig elrontottak a játékban. Így az emberek kifejezik a véleményüket ezzel kapcsolatban. Szerintem jó azt látni, hogy a legtöbben ezt építő jelleggel teszik és nem látunk se káromkodásokat, sem olyan megjegyzéseket, mint "Minden rossz, ezt annyira utáltam". Hanem inkább mindenféle túlzás nélkül kifejtik, mit javítanának rajta. Persze jó lenne látni azt is, hogy mit találtak jónak benne, de a legtöbbször ha valamit nagyon nem élvezett, akkor az ember hajlamos inkább azt a részét elmondani, ami nem tetszett neki. És még valami: nem hiszem, hogy van olyan, hogy valaki túlzásba viszi a véleménymondást. Legfeljebb olyan, hogy valaki nem a megfelelő módon teszi azt (értsd: durván és rombolóan).
   Az epizód kijátszásával kapcsolatban pedig: nem lehet tudni, ki játszotta ki, és ki nem azok közül, akik véleményt mondtak. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg videó és leírás található azoktól, akik kijátszották, és abban gyakorlatilag mindent megtalálhatunk arról, mi volt az epizódban. Nagyjából minden egyes mondatot és választási lehetőséget. Gyakorlatilag anélkül élheted át az epizódot, hogy be kéne lépned a fiókodba. (Főleg a végigjátszások segítenek sokat ebben.) Ezenkívül aki tud franciául (nincsenek olyan kevesen), az simán kijátszhatta azt a maga karakterével a francia szerveren.
   És a franciák nem különböznek tőlünk olyan nagyon. Minthogy európai népről és kultúráról beszélünk, nagyon sok közös van bennünk. Nekem is vannak Franciaországban és Belgiumban ismerőseim/családtagjaim, és hidd el nekem: nem gondolkoznak annyira különbözően. Ha esetleg egy keleti népről beszélnék, ott már sokkal több lenne a kulturális különbség, de nem is ez itt a probléma.

   Törlés
  3. (Előző folytatása):
   A legtöbben ugyanis a történetírást, a karakterek megalkotásának módját és a kapcsolatokat kritizálják, és ezekből legalább az első kettő nem hiszem, hogy a kultúrától függne. Az egészségtelen, illetve nem megfelelő kapcsolatok pszichológiája pedig szintén nem változik országról országra (az emberek legalapvetőbb vágyai és a működési módjuk eléggé univerzális dolog, ha a kulturális dolgokat félretéve megfigyeled őket). Amennyire én tudom, a világon mindenkinek kb. hasonló dolgokra van szüksége, hogy boldog legyen egy kapcsolatban (bár egyénről egyénre a konkrétumok tényleg változhatnak), de a legtöbb kapcsolat a világon mindenhol egy idő után ellaposodik, ha a testi vonzalom enyhül, vagy megszűnik, és közben semmi más nem köti össze a feleket ezen kívül. (Ez az egyik dolog, amit tapasztalataim szerint nagyon kritizáltak ez után az epizód után.) És még a jobb dolgok is rosszul vannak a történetben megírva. Ez itt a probléma.
   És igen, a készítők abbahagyhatnák a játékot, de nem fogják, mert ebből jön pénz, amíg legalább egy része élvezi a játékosoknak. És ha az emberek udvarias, építő jellegű kritikát írnak a pozitív dolgokat is megemlítve, hát inkább szerintem hálásnak kéne lenniük, mert ezzel segítünk abban, hogy megtartsák ami tetszett, és megszabaduljanak attól, ami rontja a játékélményt (így biztosítva az elégedett, és ezért valószínűleg fizető ügyfeleket).(És sokan vannak úgy, hogy ha valami nagyon-nagyon rossz irányba fejlődött, inkább boldogabbak nélküle, megtartva az azzal kapcsolatos még pozitív emlékeket, minthogy nézzék, mivé lett egykor szeretett sorozatuk/játékuk/vidámparkjuk/ akármilyük. Én is ezek közé az emberek közé tartozom. Bár szerencsére az Eldaryával talán még nem tartunk itt.)
   És ha már a játékélményről beszélünk, abban egyetértek, hogy a túlzott hibakeresgélés és szőrszálhasogatás elronthatja nekünk a játék élvezetét, de néha egyszerűen van olyan, hogy akármennyire is félre akarod rakni ezeket, nem élvezed a játékot, mert nem jó. Mert a sok hiba kidob a játékélményből. Ilyen esetekben nem hiszem, hogy jó volna hallgatni a dologról. Ha felnőtt, minőségi munkára törekvő csapatról van szó, akkor nem sértődnek meg, ha az esetleg nem annyira minőségi munkáról segítőkész visszajelzést kapnak. A kritika önmagában nem rossz dolog, viszont hallgatni mindenről, ami nem tetszik, vagy rossz, mintha nem létezne, az problémás (nem csak itt, úgy általában az életben is). Így úgy gondolom, hogy nem jó dolog másokat arra kérni, hogy hallgassanak, ha van mondanivalójuk, és elhallgassák a problémákat. Az más kérdés, hogy érdemes a jó dolgokat is megírni, és élvezni ezeket a részeket, nem csak a rosszakat emlegetni. Én kezdem: szerintem jó volt például ebben az epizódban, hogy elkezdte bevezetni az egyik karakter (Ezarel) háttértörténetét. Ez elég izgalmas lehet, ha jól megcsinálják. És szerinted mi volt jó ebben az epizódban? Véleményem szerint biztos segítenénk ezek leírásával az olyan játékosoknak, akik szeretnék eldönteni, hogy érdemes -e kijátszani ezt az epizódot. :)

   Törlés
 9. Engem azért lesokkolt. Mert, igen. Most attól függetlenül hogyan állok Meryhez. Akkor is egy gyerek. És sosem kívánnám senkinek a halálát, meg az anyának sem elveszíteni a gyermekét. :/ De tény és való, hogy valamivel fent kell tartani az érdeklődést. És akár hogyan nézzük akár pozitív akár negatív értelemben ezt sikerült elérniük. Hiszen ha már valaki vette a fáradságot és megírta a kommentjét, figyelemmel kíséri a történéseket az figyelem. Akkor valamit csak tudnak. A karakteremet, mint Erika én sem szeretem, viszont erre szolgál az úgymond karakter történet ahol úgy alakítom ahová és amerre szeretném. Nekem ez jelent némi vigaszt. :') A véleményekről: nem vagyunk egyformák, mindenkinek lehet külön véleménye, sőt! Kell hogy legyen. Csupán vannak akik nem tudják szépen kifejteni. Ebből adódnak a káromkodás, szitokszó tengerek. Ami annyira felesleges. Tisztelet a kivételeknek. ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igaz. :) Az más kérdés, hogy talán jobb volna, ha nem a "botránykeltésre", negatív figyelemfelkeltésre, hanem a minőségi történetírásra támaszkodnának (a téma maga önmagában talán nem is annyira rossz, de muszáj volt részletesen mindent leírni például?), viszont tény, hogy működött. :)

   Törlés
 10. Hát...én a játékra tennék egy 16-os karikát

  VálaszTörlés
 11. Most leírom én is azt amit a többiek.
  Előnyök:
  -Megkezdett háttértörténet
  -Már nem csak full "rózsaszínben" ábrázolják ezt a fantasy világot
  -Hát nem tudom ,én még új vagyok a magyar szerón de amely epizódok akkor jöttek ki mikor már játszottam ,azok az angol szerveren lévő megjelenés után kb. 1-2 nappal jött ki
  Hátrányok:
  -Életképtelen főkarakter
  -Gyenge romantika
  -kissé elnagyolt történet
  -színpadias/jelentéktelen karakterek
  -színpadias karakterek

  VálaszTörlés
 12. Uram atyám.Lehet csak azért vagyok felháborodva mert én történeteket szoktam írni, nem tudom. DE ezt a sztorit én sokkal jobban megírnám, a fő karakterről inkább nem beszélek páran mondták már előttem. Na szóval. Ezt van aki 12 évesen is játsza tehát úgy gondolom kéne minimum egy 16 karika a játékba mert a leírt dolgok brutálisak. Nem kell a rózsaszín cucc De könyörgöm emberek, nehogy már egy gyereket megöljenek, miért nem lehet mást? Miért nem az anyját? És miért pont így? Hol van a romantika amúgy ebből a sztoriból ha már összejövünk valakivel? Eldöntöttem, ezt megírom a wattpadon egy normális törénetnek, vannak fanficek, még ha kb le is másolom akkor is jöhet a bemoov, én megmutatom nekik hogy mi a normális történet mert a bemoov játékokból lassan elegem van pedig régen szerettem az eldaryát és a csjt.

  VálaszTörlés
 13. Bevallom én örültem ennek a fordulatnak. Végre nem egy nyálas tini sztori, tele rózsaszín felhőcskékkel. Már az elején is mondják, hogy Eldarya olyan mintha háborúban állna. És egy háború nem létezik áldozatok nélkül. Igaz, nem 12 éveseknek találták ki, tényleg kellene rá egy karika, de komolyan, azért nem kell fejvesztve háborognunk, ez egy kitalált történet és igen, ilyen hatást is gyakorolhatnak ránk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem pont ebből jött a legtöbb háborgás. Hogy nem x (16/18) karikás játéknak és dark fanntasy-nak hirdették/hirdetik, és első ránézésre csak egy habos-babos fantáziavilágban játszódó történetnek tűnik; ezenkívül sem a főoldalon, sem az esetleg durvább epizódok vagy jelentek elején, sem pedig a színvilágban (főoldal/háttér/egyéb vizuális elemek) nem jelenik meg arra vonatkozó utalás, hogy esetleg lehetnek bizonyos korcsoportok vagy lelkivilágú emberek, akiknek nem való. Ha ezek közül bármelyiket (lehetőleg ezek valamilyen kombinációját) megtették volna, ezt a problémát szerintem teljesen kiküszöbölhették volna, és sokkal kevesebb lett volna a háborgás vele kapcsolatban. A többi zavaró hiba persze még mindig fennállna, de ez most más kérdés. És az a baj, hogy a beemov már sokszor elkövetett hasonló kommunikációs/marketing hibákat, és nem úgy tűnik, hogy tanultak volna belőle. Sokszor szinte már szándékos mismásolásnak tűnik egy-két megnyilvánulásuk (vagy annak hiánya), de az is lehet, hogy csak tényleg nagyon rosszak és nemtörődőek e téren. Kár, mert sok maguknak kreált problémát elkerülhettek volna, ha jobban odafigyelnek.

   Törlés
  2. Előző kommentelő: egyetértek, az is amit most CsJ-n műveltek egyszerűen olyan mintha nem is érdekelné őket egyáltalán csak dőljön a lé :/ érdekel meddig húzzák majd... bár azért szeretném, hogy ezeket az epizódokat magyarra lefordítsák, nem értem, ennyire nincs fordítójuk, vagy mi a baj? 10 epizóddal le vagyunk maradva.... -.-

   Törlés
 14. Hát, elég kétesélyes a helyzet. Meglátjuk, meddig bírja még a közösség, hogy kimondja ezeket a problémákat, anélkül, hogy elfásulna, és annyi pénzzel támogatná a céget, amennyivel az változtatás nélkül eléldegélhet. Az is lehet, hogy kitartóak lesznek, akkor viszont annyi a cégnek. Vannak, akik még mindig reménykednek, és bár én is szeretnék, tisztában vagyok azzal, hogy kicsi az esély a valóban pozitív változásra. Hallgatni a vevőközönségükre mondjuk nem ártana a beemovnak, de szerintem csak megpróbálják majd megúszni a dolgot az eredeti elképzeléseikkel. Részben remélem, hogy megérzik majd a több mint problémás üzletpolitikájuk súlyát, de igazán kár lenne az eddigi munkáért.
  Az eldaryán egyébként tényleg szörnyű a helyzet. Nem tudom, mi van a fordítással, de egy átlagos középfokú nyelvvizsgával rendelkező játékos is legalább elfogadható munkát végezne. Talán a céggel van valami, és vagy nem fizetnek eleget, vagy elégtelen feltételeket kínálnak a fordítóknak. Azt még az egyébként rossz nyelvtanulási statisztikák ellenére sem hiszem, hogy ennyire nehéz lehetne embert találni a feladatra, aki normális tempóban haladna is vele. Ha pedig mégis ez a helyzet, akkor az nagyon elszomorító. Bár sajnos az utóbbi időben történtek után hajlamosabb vagyok elhinni az előző változatot. Talán az angolul jól tudó játékosoknak kéne jelentkezni a munkára... (Bár a francia az erdeti, valószínű, hogy onnan fordítják.) Azért reméljük, hogy megoldják valahogy ezt a katasztrófális lemaradást.
  (Előző kommentelő voltam.)

  VálaszTörlés
 15. Jesszus gyerekek, micsoda félreértések vannak! :D
  Tehát!
  Max. 2 ember mondta, hogy "hűdedurvalettajáték" (ami túlzás szerintem, mert egy nagyon limonádé kis sztori.) Véleményem szerint bárki összedob egy ilyet ebéd után, mert eléggé gyenge. ( Jelzem erről szólt a kommentek nagy része). A kapcsolati rendszerek értelmetlenek, a karakterek 3/4-e gyűlöletre méltó a főkarival együtt és a történet kiszámítható. Hogy miből gondolom ezeket? Már előttem sokan kifejtették. Így ezt hagynám is. Na jó, csak egy dolog!
  Láttam véleményeket amik a 16. résznél megmondták ki Valky tesója... khm... igen... Ez szánalmas.
  Továbbá!
  Dark fantasy? Ez? EZ??? Még egy ligában sem indulhat velük.
  Ez egy fejős tehén játék. A logikája és a felépítése is az. Ne akarjunk többet látni bele mert nincs.
  Persze van élvezeti faktora egy félév farmolás után, de egy ingyenes mobilos otome game nagyobb élményt ad ( amit tényleg ingyenesen végigtolhatsz, egy hónap farmolás után akárhogyan) amibe egy kicsit szomorú belegondolni. Szerintem sokan vannak úgy, hogy már csak az eventes ruhák gyűjtögetéséből áll a játékuk.
  Amúgyis káros az Eldarya.
  Főleg ha valaki egy percig is komolyan veszi azokat a társas interakciókat. ( Egyszer komolyan mutassátok meg a párbeszédeket egy férfinek és miután abbahagyta a röhögést beszéld meg vele, hogy valaki ezt igaznak hiszi. Miután abbahagyta az artikulálatlan "Nem lehet!" üvöltést, gondolkozz el mi a baj).
  Lehet szeretni a játékot, ám emellett fogadjuk el a hibáit is. Van. Nem kevés.
  Ettől függetlenül nem mondom, hogy sz@r, meg ne játszál vele. Azt mondom, hogy kezeld egy játékként, ami nem markol nagyot. Nem akar gondolatot ébreszteni. Csak lefoglal 20 percig amíg vársz az orvosnál vagy mész A-ból B-be.
  És aki nem ért velem egyet az kérem nagyjából ilyen részletesen fejtse ki, mert szívesen olvasok ellenvéleményeket :)

  VálaszTörlés
 16. Máshol (más blogok, fórumok) azért elég sokan emlegették, hogy "dehát ez dark fantasy, hát miért panaszkodtok, hogy ennyire durva, blabla" (pedig nem annak hirdették) meg "juj, de durva és sötét, leírták, hogy szétroncsolódott a feje" (persze sok durvább dolog van máshol, úgyhogy ez nem egészen igaz, de azért még mindig jó volna ezeket valahol előre jelezni, mert a közönség egy része kiskorú, akiknél nem lehet tudni, hogy csak legyintenek, és mennek tovább, vagy megviseli őket). Viszont abban egyetértek, hogy nem túl minőségi a játék, bár van egy-két dolog, amit élvezni lehet benne. Azért az durva, hogy míg a kommentek fele az előbbi háborgásokkal volt tele, a másik fele meg áradozott, hogy milyen jól sikerült, és milyen jó, hogy átment "sötétbe". Vagy pont az ellenkezője, milyen jó lett, és szerinte nem is sötét. Na, ezt rakjuk össze.

  VálaszTörlés
 17. A halál rész megrázott azért nem egy gyereknek kellett volna meghalnia. A perverzség egyre durvább és picit sok miért nem mehetnének csak beszélgetni néha ahelyett hogy mindig egymásnak esnek van olyan párbeszéd ahol elkapott aröhögő görcs hogy ez a legkevésbé sem életszerű. Az intim viszonnyal nem lenne gond csak több felvezetés a veszekedés utáni kibékülés se részletes és lehetne csak normál romantika holdfényben séta,tánc bármi...

  VálaszTörlés